Nyerőgépek

A félkarú nyerőgépek és az online nyerőgépek

A félkarú nyerőgépek egy San Franciscó-i autószerelőnek köszönhetően először a XIX. század végén jelentek meg, és hamar a kaszinójátékosok kedvenceivé váltak, akik el is kezdték „félkarú rablónak” becézni a nyerőgépeket. A félkarú nyerőgépek pedig hamar utat találtak az Újvilágból az öreg kontinensre, és megjelentek az európai kaszinókban, majd a kocsmákban és szórakozóhelyeken is.

Az internet megjelenésével és terjedésével a kaszinók világa is áthelyeződött az online térbe, és megérkeztek az online nyerőgépek is. A nyerőgépek online változatai eleinte leginkább a valódi gépekre hasonlítottak, még a nyerőgépek testét és karját is megpróbálták utánozni. Majd megjelentek a nyerőgépek digitális változatai, amelyek már nem csak megjelenésre és stílusra voltak modernebbek az eredetinél, hanem számos olyan funkcióval is rendelkeztek, amelyekkel az eredeti nyerőgépek még nem, kezdve az ingyenes kipróbálási lehetőségekkel, egészen a fogadási módok számtalan változatáig.

Kaszinók, nyerőgépek, játékok

Természetesen az online nyerőgépek között még most is számtalan klasszikus típusú, általában három tárcsás nyerőgépet találunk, de most már a kaszinók kezdőlapján a népszerű nyerőgépek között általában inkább a különböző tematikájú, gyümölcsös, könyves, távolkeleti vagy vadnyugati nyerőgépek vannak felsorolva. Népszerűek a Megaways típusú nyerőgépek is, amelyek különlegessége, hogy több játékvonalon is lehet fogadni rajtuk, így a nyerési esély is a sokszorosára növekszik.

A legtöbb kaszinóban a nyerőgépek listáját többféle módon kategorizálva találod meg, így rákereshetsz a Megaways játékokra, a kockás játékokra vagy a legújabb, legnépszerűbb játékokra. Több helyen lehet keresni a gyártók szerint is, ami nagyon fontos szempont lehet a nyerőgépek, játékok jobb ismerőinek. A gyártó jól csengő neve ugyanis nem csak a jó szórakozást garantálja a játékosnak, hanem a tisztességes játékot, a valóban véletlenszerűen működő véletlenszám-generátort is. Ezen kívül az a kaszinó, ahol sok játékszoftver-készítő munkája található, nagyobb eséllyel megbízható, mint az, ahol csak kettő-háromé.

Nyerőgépek a kaszinókban

A XIX. század végén a nyerőgépeket még motor működtette, majd elektromechanikus gépek jelentek meg a piacon. Ezeket az elektronikus, mikroprocesszorral működtetett gépek váltották, majd eljött a véletlenszám-generátorral működtetett nyerőgépek kora. Ma már nem csak az online nyerőgépek, játékok között találjuk meg ezeket, hanem a földi kaszinókban is ilyen alapelven működő gépeket látunk. Ez a technológia teszi lehetővé a gyártók számára a témák és ábrák végtelen variációit, valamint az akár több kaszinót is összekapcsoló progresszív jackpot lehetőséget is, amely a játékgépekbe dobált összegekkel egyre csak növekvő jackpotot jelenti, és amellyel akár egymillió dolláros nyereményt is el lehet érni.

Nyerőgépek online

A nyerőgépek online világa nem különbözik jelentősen a földi nyerőgépek világától, de apróbb különbségek azért akadnak. Fontos különbség például az online kaszinókra jellemző bónusz és ingyenes pörgetések, de fontos az is, hogy az online kaszinókban el lehet olvasni a nyerőgépek ismertetését, a rájuk vonatkozó tudnivalókat és fontosabb adatokat is.

Ilyen fontosabb adat például az RTP. Az RTP az angol return to player, vagyis a játékosmegtérülés rövidítése, és egyszerűen annyit jelent, hogy az adott gép milyen arányban fizeti vissza a játékosoknak a megjátszott összeget. Ez az érték általában minimum 75%, és természetesen minél magasabb, annál nagyobb eséllyel érhetsz el nyereményt rajta – de ne feledd, hogy még a legmagasabb RTP sem garancia semmire, a nyerőgépek főleg a szerencsét teszik próbára.

Egy kicsivel egzaktabb, de nehezebben számítható nyerőgépekre vonatkozó érték a volatilitás, ami pedig a nyerőgéphez kapcsolódó kockázati szintet jelenti. A volatilitás értéke lehet alacsony, magas vagy közepes, és nyilván a nyeremény is összefügg a volatilitás szintjével. A nagy nyereménnyel kecsegtető Megaways vagy progresszív jackpot játékoknak általában a volatilitása is magas, tehát az ilyen játékok nagy kockázatot is jelentenek.

Ingyen nyerőgépek

A földi és az online kaszinókban található nyerőgépek között azonban a legnagyobb különbség az ingyen játéklehetőség. Míg a földi kaszinókban nincsenek ingyen nyerőgépek, addig sok online kaszinóban szinte minden nyerőgépen elérhető a demó mód. Érdemes is igénybe venni, mert sok fontos és hasznos információnak juthatunk általa a birtokába.

Ilyen fontos és hasznos információ például a nyerőgép scatter szimbóluma. A nyerőgépek akkor biztosítanak nyereményt, ha egy nyerővonalon három azonos szimbólum jelenik meg. A scatter szimbólumok azért különlegesek, mert, ha ezekből három megjelenik bárhol a képernyőn, már örülhetünk is a nyereményünknek, amely általában ingyenes pörgetés.

Nyereményt jelenthet a wild szimbólum is. Ez az a szimbólum, amely bármelyik ábrát helyettesítheti a nyerővonalon. Általában jól meg lehet különböztetni a többi szimbólumtól, lehet például egy „bonus” felirat, vagy a játék témájához kapcsolódó ábra, szimbólum is, és megjelenésével akár ingyen játékokhoz is juthatunk.

Az ingyen nyerőgépek megismertetnek a játékkal magával és a kaszinó működésével, használhatóságával is. De olyankor is érdemes az ingyenes nyerőgépek felé fordulni, ha már megittál némi alkoholt. Az alkohol ugyanis befolyásolja a döntési képességedet, ezért ilyenkor nem javasolt valódi pénzben játszani.

Kockás nyerőgépek letöltése

A nyerőgépek között a kockás nyerőgépek kissé kakukktojásnak számítanak. A kaszinókban játszott kockajátékot idéző játékgépek szabályai kötöttebbek, a játék nagyobb koncentrációt igényel, de talán éppen ennek köszönhető, hogy a játékosok egy csoportjában nagy népszerűségnek örvend.

Ha érdekelnek a szellemi kihívást is hordozó játékgépek, akkor értékelni fogod a kockás nyerőgépeket, és ha nem csak otthonról szeretnél hódolni a szenvedélyednek, akkor érdekelhet a kockás nyerőgépek letöltése is.

Több kaszinó és játékgép-készítő gyártotta le termékét alkalmazásváltozatban is, így előfordulhat, hogy kedvenc nyerőgépedet megtalálod a Google Playstore vagy az Apple Stor kínálatában. Ha nem, akkor sem biztos, hogy el kell keseredjél: a kockás nyerőgépek letöltése gyakran a kaszinó oldaláról is megoldható.

Eladó nyerőgépek

Ha szeretnéd környezetedben is megjeleníteni a szenvedélyed tárgyát, rákereshetsz az eladó nyerőgépek címszóra is. Az interneten több olyan oldalt is találsz, amely eladó nyerőgépeket kínál, érdemes végigböngészni ezeket, mert bár nyilvános helyen Magyarországon nem szabad nyerőgépet üzemeltetni, de azt semmi nem tiltja, hogy az otthonodban használd.

Néhány szó a biztonságról

Az online kaszinók esetében nem lehet túlhangsúlyozni a biztonság szerepét. Soha ne mulaszd el ellenőrizni a választott kaszinó engedélyeit! Ha ezek nincsenek rendben, vagy gyanús ellentmondásokat találsz, ne támogasd a kaszinót játékoddal, válassz inkább olyan szolgáltatót, aki elvégezte az engedélyeztetés procedúráját.

Soha ne tegyél fel olyan összeget, amelynek elvesztését megbánnád! Ne felejtsd el, hogy bár lehet velük nyerni, esetenként nem is keveset, de a játékgépek elsődleges célja a szórakoztatás, használd őket arra, amire valók.

Ha úgy érzed, hogy a szerencsejátékok átveszik az életed felett az uralmat, ne szégyellj segítséget kérni. A komolyabb kaszinók oldalán általában találsz erre szolgáló segélyvonalakat, hiszen a kaszinók érdeke is az, hogy minél több játékos minél nagyobb örömmel játsszon az oldalukon.

 

Új kaszinók
5,0 rating
Üdvözlő bónusz:
30.000Ft
+ 15 freespins